Ignatius' Spirituelle Øvelser – en introduktion til ignatiansk spiritualitet

 
 
Disse to dage giver en introduktion til Ignatius af Loyolas spirituelle øvelser og ignatiansk spiritualitet. Her får du mulighed for at udvikle en dybere spirituel kontakt gennem disse århundreder år gamle øvelser, der for tiden vinder ny popularitet i spirituelle miljøer over det meste af verden. Øvelserne udkom i 1548 og er en samling meditationer, bønner og mentale øvelser, som C.G. Jung i øvrigt refererer til som Vestens Yoga.
 
Ignatius af Loyola (1491-1556) var en spansk adelsmand og kriger, som under et længerevarende sygeleje efter at være blevet alvorligt såret begyndte at læse om Jesu liv. Læsningen og tiden i fordybelse bragte ham i kontakt med hans livsformål: At tjene Kristus og videreførelsen af det arbejde, som Jesus havde sat i gang på jorden – at bringe Guds kærlighed ind i mennesker.
 
Efter en pilgrimsrejse til Montserrat, Spanien, hvor Ignatius besøgte Den sorte Madonna, lagde han sine rige klæder fra sig og klædte sig i groft lærred. Herefter trak han sig tilbage og levede i en hule i Manresa, hvor han i dyb inspiration nedskrev de spirituelle øvelser, der er det spirituelle grundlag for Jesuiterordenen.
 
Med øvelserne ønskede Ignatius at indbyde mennesker til en dybere, personlig og inderliggjort kontakt til det guddommelige. Derfor er de også brugbare for os i dag, hvor flere og flere også uden for den katolske verden fordyber sig i øvelserne – bl.a. fordi de og Ignatius' indsigter generelt er helt på linje med den måde, psykologien i dag betragter menneskets sind og psyke.
 
Der er som sådan ikke tale om fysiske øvelser, men en præcis og givende træning i at udvide kontakten til det guddommelige. Øvelserne giver samtidig en nutidig og helt personlig tilgang til de bibelske tekster som en vej ind i en dybere bevidsthed og personlig renselse.
 
På Ignatius Healing Center introducerer Eva Høffding på en udogmatisk og jordnær måde til Ignatius' spirituelle øvelser, der åbner til vores egen personlige tilgang til det guddommelige.
 
Indholdet er forskelligt de to dage, men det er muligt kun at deltage en enkelt dag, hvis man ønsker det. Hvis man vælger to dage, anbefales det at overnatte på centeret for helt at kunne være i stilhed og indre fordybelse. Begge dage vil man modtage individuel vejledning af Eva Høffding, som også kanaliserer Ignatius for den enkelte deltager i gruppen.

Pris:1125,- pr. dag
Depositum:0,- kr
Tider:10.00-18.00
Underviser:Eva Høffding
Sted:Ignatius Healing Center

 

GÅ TIL BOOKING